top of page

Kjeder du Publikum?


NESTEN 50% AV ALLE PÅBEGYNTE SANGER BLIR HOPPET OVER PÅ UNDER 30 SEKUNDER!

Roxette ga engang ut en skive de kalte "Don't bore us, get to the chorus." Dette var viktig dengang men det er enda viktigere nå.

Nesten halvparten av alle påbegynte sanger på strømmetjenester blir "Skippa" før det har gått 30 sekunder. En fjerdedel blir faktisk hoppet over allerede etter fem sekunder! Hvis dette rammer din sang betyr dette to ting. Du mister en lytter og potensiell fan, og du får ikke betalt for musikken din. Så hva kan man gjøre for å unngå at folk blir utålmodige med låta?

Dropp lange introer

En lang in fade, eller lydeffekt før låta starter er en bombesikker måte å få flere til å skippe til neste låt. Hvis du har en slik kan du vurdere å slippe en versjon uten i første omgang.

Gå rett på refrenget

Beatles visste litt om dette. Et eksempel er verdens kanskje mest populære låt "Yesterday" Den starter faktisk med refrenget. Aerosmith, som jo også har litt greie på hitter har også brukt dette grepet i "Dude looks like a lady"

Velg riktig prelisten i iTunes

Hos Indigoboom kan du selv velge hvilke 30 sekunder lytteren skal høre av låta på iTunes prelisten. Velg med omhu det du tror selger inn låta best. Medmindre den går rett på, er det lurt å tenke litt på dette.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page