Soundcloud er en fantastisk tjeneste. Ingen tvil om det. Men hva skjer når du bruker dem som strømmetjeneste?

 

Soundcloud leverer funksjoner du trenger som artist og produsent. Muligheten til å dele spor med et begrenset, forhåndsvalgt publikum som også kan kommentere musikken, kan være verdifull i låtskriving og produksjonsprosesser.

Begynner du derimot å bruke Soundcloud som streamingtjeneste, er nytten ikke fullt så tydelig. Særlig dårlig er delingsmuligheten på Facebook der musikken fra Soundcloud ikke lenger kan spilles direkte i nyhetsfeeden din. Spranget ut fra Facebook er en skikkelig trafikkdødare. Nettleser åpner seg på brukerens tlf. og mange stopper den prosessen på instinkt. Du risikerer med andre ord å miste lytteren din ved å linke ut av FB på denne måten.

 

Her er et par ting du bør vurdere før du tillater Soundcloud å være din streamingtjeneste istedenfor TIDAL, Spotify, Apple Music, Deezer, Youtube RED og de andre.

Du ikke får betalt per stream

I den moderne musikkøkonomien er det viktig å sørge for at du får betalt for arbeidet ditt uansett. Det er en prinsippsak. Strømmes sangen gratis utdanner du brukerne til å tenke at musikk skal være gratis. Selv om Spotify har "gratis" brukere er alle disse klar over at de blir servert reklame og derfor “betaler". Det er opp til artistene å dele musikken der forbrukeren forstår at han/hun betaler.
 

Spillelister er alt!

Musikk på Soundcloud kan ikke legges til andre spillelister enn Soundcloud sine egne. Dette begrenser rekkevidden av sporet ganske solid. Moderne musikkmarkedsføring handler mest av alt om å komme seg på populære spillelister. Soundcloud er for preproduksjon og demo distribusjon, ikke for offentlig konsum.

 

Sosial deling

Særlig Spotify sine sosiale delingsverktøy og Facebookintegrasjon er milevis foran alle andre. Betydningen av dette kan ikke undervurderes. Når noen spiller sangen din på Spotify viser Spotify feeden dette til alle de er venner med. Dette er veldig kraftig. Ingenting fungerer så bra som en tredjeparts objektive anbefaling.
 

Soundcloud som Streamingtjeneste? Kanskje ikke?
 

Bare en Demo?

Endel artister føler at et Soundcloud spor kan regnes mer som en demo enn et ferdig verk. Derfor er de "ikke klar til å slippe den ennå". Tenk på den formuleringa litt. Hvis du ikke er klar til å slippe noe, hvorfor gjøre det offentlig i det hele tatt. Og hvis du er klar. Da bør sporet være der det kan tjene penger og spres mest mulig effektivt. Enkelt egentlig.

IndigoBoom

Digital-Distribusjon

DIN MUSIKK PÅ

OG ALLE DE ANDRE